GeoGebra - kreiranje sopstvenog udžbenika i učionice

Akreditovan seminar

Broj bodova: 16

Trajanje: 2 sedmice

Cena: 28 eura

Ko ne nauči Geogebru kajaće se, ko nauči Geogebru kajaće se.

Zvuči šašavo, ali zaista je zanimljiv alat i veoma upotrebljiv u nastavi.

Ali! Za ovaj seminar koji nameravate da upišete jer želite da budete kreator sopstvenih aktivnost ne morate da budete ekspert u GeoGebri. Dovoljno je da poznajete rad na računaru. Neko je već odradio posao pravljenja apleta umesto vas i nudi vam ih na korišćenje 🙂

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Ništa. Ali nudi alat pomoću koga ćete na lak način održati dodatne, dopunske ili onlajn časove , po potrebi i u realnom vremenu. U današnjem vremenu, kada nas pogađaju neke čudne viroze, pomoću znanja stečenog na ovom seminaru doprećete do svakog učenika i, možda, konačno uspeti da i kod najtvrđih probudite ambiciju i motivišete ih , a da oni toga ne budu ni svesni 😉

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

GeoGebra je otvoreni softver koji se instalira na računar, ali se može raditi i u online verziji. Na seminaru ćemo uraditi instaliranje programa sa zvaničnog sajta međutim seminar može da se prati i bez instalacije. Nivo znanja potreban za rad u GeoGebri je osnovni. Ne mora da se bude stručnjak u radu na računaru.

Kao neko ko se celog života obrazuje i radi na sebi, mogu da vam toplo preporučim ovaj seminar bez obzira na to koje ste struke. Seminar nudi upoznavanje sa alatom koji možete da koristite i kao profesor geografije, biologije ili engleskog. Sve zavisi od toga koliko želite da budete kreativni u svom poslu.

Možete ga iskoristiti i u učionici i van nje, za dodatnu nastavu i za rad od kuće. GeoGebra vam omogućava da kreirate sopstvenu učionicu i od kuće zadajete učenicima zadatke pri tom prateći njihov napredak u radu. Pored učionice koja vam omogućava da radite i dodatnu i dopunsku nastavu u uslovima kada je, možda, nemoguće prisustvo času vase ili vašeg učenika, možete da napravite i sopstveni udžbenik ili skripte koje će koristiti i učenici i vase kolege koje predaju isti predmet.

Postoji veliki broj linkova na kojima se objašnjava rad u GeoGebri i daju neopisivo interesantni primeri. Možete ih naći na zvaničnom sajtu GeoGebre ili na You Tube-u.