Vladimir Marinkov

Vladimir Marinkov

A ko ste uopšte Vi?

Rođen sam u Zrenjaninu, gde sam završio gimnaziju. Osnovne studije sam završio na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu na Departmanu za matematiku i informatiku, smer Diplomirani matematičar-profesor matematike. Nakon toga sam, na istom fakultetu, završio specijalističke studije metodike nastave matematike. Živim u Novom Sadu, zaposlen sam u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Vuk Karadžić“ u Staroj Pazovi.

Kako provodite slobodno vreme?

Trudim se da veći deo slobodnog vremena provedem van stana, bez računara. Obično idem na plivanje ili u šetnju.

Zašto nastavnik matematike?

Još u osnovnoj školi sam znao da ću studirati matematiku. Mislim da većina ljudi koji završe matematiku donese ovakvu odluku negde u tom periodu. Na četvrtoj godini fakulteta sam se zaposlio  kao zamena nastavnika na bolovanju. Svakoga dana na poslu sam zaista uživao i tada sam shvatio da želim da nastavim da se bavim ovim poslom.

Otkud vi kao autor seminara?

Sa Draganom i Zoranom sam bio član tima koji je dao predlog revizije kurikuluma matematike za neke obrazovne profile koji su bili u ogledu. Mislim da smo tada odradili prilično dobar posao, a pre nekih godinu dana su me njih dvoje  pozvali da učestvujem u kreiranju seminara. Poučen prethodnim zajedničkim radom nisam se dvoumio i prihvatio.