Vesna-Bozilovic

Vesna Božilović

Ukratko o sebi

Nakon završene stručne prakse i rada u „Elektrotehničkom Insitutu Nikola Tesla“ u Beogradu, odlučujem se za rad u prosveti. Već 4 godine sam nastavnik hemije, uvek spremna za eksperimentalni rad sa decom,organizator i učesnik Noći istraživača, sekcije prirodnih nauka i predsednik stručnog veća hemije i biologije u mešovitoj školi u Malom Zvorniku.

Zašto baš prirodne nauke?

Ljubav prema prirodi i interesovanje za eksperimentalni rad su bili presudni za odabir mog zanimanja. Veliko je zadovoljstvo svoje poznavanje prirodnih nauka prenositi deci kroz eksperimentalni rad. Ozarena i srećna lica učenika su najlepša nagrada za nas nastavnike.

Kako se u sve to uklapaju elektronski seminari?

Elektronski seminari predstavljaju odličan način za stručno usavršavanje ali i upoznavanje sa kolegama i njihovim iskustvima u radu sa decom. Svako od nas želi da unapredi nastavni proces i održi pažnju učenicima a sa elektronskim seminarima se potraga završava – sve imamo na jednom mestu.

Najlepši trenutak

Kada učenici samostalno koriste program za crtanje strukturnih formula, objašnjavaju prirodne pojave kroz eksperimentalni rad sa razumevanjem ili se opredele za studiranje prirodnih nauka jer sam uspela da ih inspirišem. Osećaj je neopisiv kada shvatim da rad sa decom nije bio uzaludan.

Šta je za Vas najveći izazov?

Najveći izazov je kvalitetno stručno usavršavanje ali i uspešna realizacija novih seminara.

Kako podnosite neuspeh?

Ne mogu da se setim nekog svog neuspeha. U životu sam uvek imala samo puteve do uspeha koji su se razlikovali po svojoj dužini.

Kako primate kritiku?

Kritika je uvek dobrodošla ali je uvek prvo dobro razmotrim pre usvajanja.

Šta su Vaše glavne prednosti/slabosti?

Prednosti su što se uvek dobro organizujem i usavršavam u svom pozivu a slabost je moja preambicioznost jer dan ne traje 35 h nego „samo“ 24h.

Šta smatrate svojim nedostatkom?

Imam previše interesovanja i vremenski je nemoguće sve to postići. Ali ja dok se ne opteretim obavezama, ne mogu da funkcionišem. Ja dišem punim plućima kada imam gomilu aktivnosti i obaveza koje se trudim da dobro organizujem i realizujem u predviđenom roku.

Omiljene aktivnosti u slobodno vreme

Volim planinarenje, šetanje i izlete u prirodi – zbog toga sam se opredelila za porodični život u malom mestu i zdravoj životnoj sredini. Naravno, uvek se pronađe vreme i za druženje sa prijateljima ili čitanje slobodne literature.

Šta bi se dogodilo da dobijete premiju na loto-u?

 

Uredila bih stambeni prostor, odvojila deo novca u humanitarne svrhe, uložila u nekretnine ili započela neki svoj biznis. Svoje dosadašnje aktivnosti ne bih zapostavljala jer radim posao koji volim i koji me ispunjava.