Sonja Stamenković

Sonja Stamenković

Rođena i odrasla u Boru, kome sam se i posle studija vratila. Završila Ekonomsko-trgovisnku školu, u kojoj radim od 2003. godine, i nakon toga, Ekonomski fakultet. Pobornik celoživotnog učenja…

Otkud Vi u prosveti?

Iako sam završila Ekonomski fakultet kao da sam oduvek znala da ću raditi u prosveti. Još kao devojčica sa drugaricom pravila sam dnevnik u koji smo upisivale održane časove, a na nekoj poslednjoj strani bila su ispisana imena dece iz komšiluka kojoj smo davale ocene. Ta igra čučala je u meni, izgleda, celo moje školovanje.

Kakav ste profesor?

Neki učenici bi verovatno rekli stroga, neki blaga, a ja ću reći da sam srećna što sam za rođendan, na Fejsbuku dobila sledeću čestitku:

„Profesorka, srećan rođendan! Želim Vam od ♥ sve najbolje! Zauvek ostanite takvi kakvi jeste – odličan profesor, pedagog i predivna osoba! 🙂
P.S. Hvala Vam na svemu! 😉
Srdačan pozdrav,
nadam se, budući general! veliki osmeh

Odakle kao kreator seminara?

Imam jednog prijatelja i kolegu koji nesebično deli svoje znanje. Stalno nas „uvlači“ u neke nove priče, pokreće nas i gura, tako da imam utisak da u životu učim i ono što mi kao ekonomisti treba, ali i ono što, slobodno mogu reći, treba informatičaru. Zbog njegove nesebičnosti i dobrog tima koji je okupio oko sebe, evo i mene. Lepo je dati drugima nešto što znaš, jer što više daješ, više ti se vraća.

Šta Vas karakteriše?

Ako neko kaže da nema istine u horoskopu, mislim da greši. Ja nisam neki zaluđenik za te stvari, ali lav u znaku i rak u podznaku stvarno oslikavaju mene. Tako jaka, uporna, glavna, zahtevna, komandujuća, prva sa jedne strane, a opet, nežna, meka, osetljiva sa druge strane. Mislim da ove osobine u dobroj meri oslikavaju moju ličnost.

Poslednji projekat?

Nije poslednji, ali je jako drag – priručnik za rad u birou za učenje kod obrazovnih profila finansijski administrator, poslovni administrator, komercijalista i službenik u osiguranju, pod imenom „Vodič za rad u virtuelnom preduzeću – 155 pitanja i odgovora“.

Šta Vas čini ponosnom?

Dva mala pundravca, koja ipak, velikom brzinom rastu. Ćerka, đak osmak i sin, đak petak. Bogatstvo koje se ničim ne može meriti i sreća koja se ni sa čim ne može uporediti.