Radmila Nikolić

Radmila Nikolić

Najkraće o sebi

Diplomirala sam na PMF-u na metematici na kibernetskom smeru u vreme kada je u Srbiji malo ljudi znalo značenje tog pojma. Za matematiku i računarstvo sam se opredelila još na početku srednje škole.

Predajem informatiku u Ekonomskoj školi u Zemunu. Sećam se vremena kada moji učenici nisu imali računare kod kuće, a u učionici smo imali računare TIM-011 domaće proizvodnje. Oni nisu imali nikakvo iskustvo u radu za računarom i upijali su svaku moju reč. A to nije bilo baš mnogo davno ? Danas sam u prilici da sa učenicima ravnopravno razgovaram o najnovijim dostignućima u oblasti informatike.

Otkuda u ulozi nastavnika na seminaru?

Po prirodi sam radoznala. Na seminarima sam prvo bila u ulozi učenika, sa željom da saznam novine iz metodike nastave i struke. Prezadovoljna sam se vraćala kući sa seminara i sa željom da ono što sam ja naučila podelim sa kolegama.

Slobodno vreme?

Šta je to slobodno vreme? Meni se rad i slobodno vreme prepliću… Kad radim ja sam za računarom. Kad ne radim, ja sam za računarom. Ne šetam dovoljno često po zemunskom keju, zadovoljavam se pogledom sa terase na Ušće, Kalemegdan, predivan Beograd.

Vrline, mane?

Uvek se trudim da vidim dobru stranu kod ljudi. Ovo je moja vrlina i moja mana.

Poruka učesnicima seminara?

Nadam se da ćete uživati na seminaru, naučiti nešto novo što ćete poželeti da primenite u svom radu i da podelite sa svojim kolegama.