Nastava u oblaku

Akreditovan seminar

Broj bodova: 16

Trajanje: 2 sedmice

Cena: 28 eura

* Sadržaj ovog seminara isti je kao i sadržaj seminara Nastava u oblaku iz prethodnog kataloga. U slučaju da ste pohađali stari seminar, ne morate ovaj.

Pravilno podešavanje elektronske pošte, grupisanje poruka prema odeljenjima, kreiranje različitih elektronskih dokumenata i njihovo deljenje sa učenicima i kolegama tako da mogu da ih preuzmu, komentarišu ili uređuju zajedno sa Vama… sve je to moguće preko Gugl servisa. Nakon ovog seminara više neće biti potrebe da štampate operativne planove, naučićete da ih pravite i delite sa stručnim saradnikom mnogo jednostavnije.

 

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Da, možete. Neophodno je da imate imejl adresu na nekom servisu, a na samom seminaru ćete otvoriti i podešavati gmail nalog. Ako nakon seminara ne želite da koristite gmail nalog, ne morate, možte nastaviti na svom starom.

Ne, elektronski dnevnik pravite veoma jednostavo preko gugl servisa. Nije potrebno dodatno znanje a funkcionalnost dnevnika je potpuna.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7  ili novijim. Nije neophodno da bude preterano jak i skup računar, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Veoma je korisno da imate pametni telefon sa fotoaparatom, ali nije neophodno.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …).

Nije neophodno da imate neka velika predznanja, dovoljno je osnovno poznavanje rada na računaru. Seminar spada u srednje zahtevne seminare, tako da nisu potrebne posebne informatičarske veštine.