Muzika uz pomoć računara

Akreditovan seminar

Broj bodova: 16

Trajanje: 2 sedmice

Cena: 28 eura

* Sadržaj ovog seminara isti je kao i sadržaj seminara Muzika uz pomoć računara iz prethodnog kataloga. U slučaju da ste pohađali stari seminar, ne morate ovaj.

Na ovom seminaru steći ćete znanja i razviti veštine za korišćenje besplatnog računarskog programa u kreiranju digitalnih notnih zapisa. Vaša nastava biće mnogo dinamičnija, učenicima ćete predstaviti sadržaje na kvalitetniji način i njima ćete moći da prenesete znanje tako da i sami mogu da koriste računare za kreiranje notnih zapisa. Moći ćete da napišete i svoj prvi udžbenik ili priručnik za nastavu muzike.

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Po završetku ovog seminara umećete da u besplatnom legalnom programu za pisanje nota zapišete (i uredite) bilo koju kompoziciju, za bilo koji instrument. Umećete i da kreirate (kratke) vežbe, muzički kviz i/ili stranicu priručnika koji će sadržati kombinaciju nota, teksta i slika. Pored toga, znaćete i na koji način da zapisanu kompoziciju podelite svojim učenicima (ili kolegama), bez obzira na to da li oni imaju isti ovaj program ili ne.

Ne. Za pohađanje ovog seminara dovoljno je da imate neko osnovno znanje u rukovanju računarom – da umete da koristite internet pregledač (Google Chrome, Mozillu, … ) i da znate osnove rada u programu Word (unos i uređivanje teksta). Sve ostalo naučićete na seminaru.

Kao i sve ostale OKC seminare, i ovaj je neophodno raditi na računaru, pa je potrebno da imate računar ili laptop koji ima pristup internetu.

Nije problem. 🙂 Pošto se seminar odvija preko interneta, a komunikacija je asinhrona, seminaru možete pristupiti kada god vama odgovara i sa bilo kog mesta. Važno je samo da imate internet konekciju i da seminaru pristupite bar jednom u toku trajanja jedne teme.

Radovi učesnika

Kreirane kompozicije naših učesnika pomoću programa MuseScore