Milan-Filipovic

Milan Filipović

Zašto baš ekonomija?

Završio sam srednju ekonomsku školu, nekako se pronašao u svemu tome i onda mi je nastavak školovanja na ekonomskom fakultetu delovao kao logičan izbor. A znate i ono – ako se ti ne baviš ekonomijom, bavi se ona tobom i tvojim životom.

Otkud Vi u prosveti?

Baš u vreme kad sam završavao studije, otvorilo se odeljenje ekonomske struke u srednjoj stručnoj školi u mestu u kome živim. Nekako su se složile kockice i eto mene u prosveti.

Otkud Vi u OKC-u?

Rešim ja da otpratim neki online seminar – zašto da sedim nekoliko dana u školi i da stalno gledam na sat kad će da prođe vreme kad to mogu lepo da odradim iz fotelje. Izguglam “onine seminari za prosvetne radnike” i pojavi se naravno OKC. Otpratim jedan seminar, pa još jedan, prijatno se iznenadim onim što sam čuo-video-naučio i jednog dana vidim konkurs OKC-a za nove saradnike. Sednem za računar i napišem predlog seminara…

A zašto baš preduzetništvo kao tema online seminara?

Preduzetništvo je svuda – i oko nas i u nama. Svi smo preduzetnici: kada kupujemo u marketu, kada zasadimo šljive i formiramo voćnjak, kada planiramo letovanje, svi kombinujemo nekakve resurse da bi zadovoljili potrebe i izvukli maksimum korisnosti. Preduzetništvo nas svuda i uvek prati. Što bi rekao Balašević:”Princip je isti, sve su ostalo nijanse!”

Šta je za Vas lična sreća?

Moj sin koji ima jedanaest godina i trenutno ga učim tajnama rekreativnog ribolova i ćerka koja ima devet godina, jedna mala radoznalica koja u toku dana postavi minimum hiljadu pitanja.

A uspeh u profesiji kojom se bavite?

Kad sretnem na ulici svoje bivše učenike i vidim u kakve su poštene, vredne i obrazovane ljude izrasli, a znam da sam tamo nekad, na nekom času, u nekom trenutku i ja dao svoj skromni doprinos svemu tome.

Slobodno vreme, neki hobi…

Nekoliko drugova, onih pravih, iz detinjstva, priroda, ribolov, reka ili jezero – nebitno, roštilj i ispunjen dan je zagarantovan.