Jasmina Momčilović

Jasmina Momčilović

Za ljubitelje astrologije: devica/škorpija

Opišite sebe

Živim i radim u Boru, mestu gde se topi ruda i pravi zlato. U skladu sa tim i ja živim i stvaram. Elem, kopam i topim znanje, razlažem iskustvo i nekako priroda učini svoje … nastane ZLATO (ne baš sjajno i materijalno, ali u duhovnom smislu, meni jako značajno). Volim izazove, uvek jurim još za nečim što će me učiniti boljom osobom. To je moja misija.

Volite li to što radite?

Primarno zanimanje: PEDAGOG. Nekako brzo sam završila fakultet, u roku, ali nije to važno, već činjenica da nakon Beograda i završenih studija osetiš i dalje „glad“. Ubrzo shvataš da bez dodatnog samoobrazovanja i edukacija ne zadovoljavaš osnovne intelektualne potrebe koje sami sebi namećemo. Radim u osnovnoj školi dovoljno dugo, a nisam u poznim godinama, naprotiv. Imam sasvim dovoljno godina radnog staža da uveliko strahujem da mi mozak ne zahvati žabokrečina, te evo mene na novom zadatku… Kreiranju seminara. Grabim dodatne edukacije, učim trenerske veštine, uključujem se u razna udruženja, bavm se crtanjem, pravim različite kreacije od papira i drugih prirodnih materijala , uglavnom u društvu moje ćerkice. Ali, volim i da pobegnem od obrazovanja i pronađem svoje zaboravljene talente. U slobodno vreme, bavim se relax masažom. Spojila sam duh i telo u jednoj veštini i opet, pomažem ljudima. I da, volim da volim TO šta radim…..

Volite li da putujete?

Da, kroz život… Omiljena destinacija: me, myself and I. Kada zavirite u sebe počećete da primećujete i bolje upoznajete druge ljude. Niste sebični ako volite i poznajete sebe, naprotiv.

Šta vas čini srećnom?

Moja porodica. Ali… budimo iskreni, ne baš uvek!? Gajim trinaestogodišnjeg dečaka i devetogodišnju devojčicu, jednom rečju dva adolescentna deteta! Radoznali, neobuzdani, ALI sa stavovima o životu koji nekada meni dosta osvetle put. Hvala im na tome. Ono što im želim je da budu srećni!

Uloga majke?

Još uvek je učim i nikad kraja… Ali moja radoznalost ipak je veća od bilo kog iskušenja! Volim da se smejem i večiti sam optimista i romantik. Bojim se namrgođenih ljudi jer ti kradu energiju, a da i ne primetiš…

Vaša vizija?

Želja da ostanem deo „ekipe“ koja će napraviti korak napred u obrazovanju i doneti našoj deci primenljivo znanje. Užasavam se predrasuda, bilo kakvih podela, poput podela dece na pametnu i prosečnu ili podele školskih predmeta na glavne i sporedne, ili pak podele nastavnika na „luckaste“ i one prave – stroge. Skoro sam slušala jednog divnog matematičara koji je dao poruku nastavnicima: „Trudite se da učite zajedno sa vašim učenicima, da grešite zajedno i nemojte biti pametniji od njih, već naprotiv, što jednostavniji, ne nadmeni!“ Suština je u skromnosti, davanju, pružanju jednakih šansi svima da uspeju. Možda je to moja vizija.

Vaš moto?

Priznati svoju slabost, najveća je hrabrost!

Vaša slabost?

Ne snalazim se u postavljanju granica. Moje nebo je preveliko.