Dragana Ćurčić

Dragana Ćurčić

Šta biste mogli da nam kažete o sebi … ali u jednoj, dve, odnosno u tri rečenice. 

Iz Herceg-Novog sam, završila sam Matematički fakultet u Beogradu, smjer računarstvo i informatika. Već 15 godina živim u Bečeju i radim u Ekonomsko-trgovinskoj školi. Udata, ćerka zakoračila u tinejdžerske vode.

Zašto nastavnica matematike?

Imala sam idealnu nastavnicu matematike u osnovnoj školi. Tako sam matematiku i zavoljela. Srednju školu sam završila kao pomoćni istraživač u matematici, pa mi je najlakše bilo spremiti baš taj prijemni ispit. Fakultet tj. smjer koji sam završila nije nužno morao voditi u prosvjetu, ali … Nisam rekla da je i moj otac bio prosvjetni radnik. Nisam se pokajala i nikada ovaj posao ne bih mijenjala za neki drugi.

A da nisam nastavnica matematike  bila bih nastavnica engleskog jezika, mada mi ni sport nije stran!

Profesionalno usavršavanje?

U vode ozbiljnog stručnog usavršavanja sam ušla, a da nisam ni znala šta me čeka. Dok sam se snašla, a ja već autor par programa stručnog usavršavanja, koordinator nastavnika matematike u GIZ-ovom projektu, član tima koji je dao predlog revizije kurikuluma matematike za neke obrazovne profile koji su bili u ogledu, osnivač dva udruženja koja su vezana za obrazovanje i nastavnika i učenika.

Opet ulazim u novu avanturu i znam da se neću pokajati.