Escape Classroom - univerzalna nastavna metoda

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 19 eura

Iskusni metodičari primenjuju različite nastavne metode bez poteškoća. Ali da li su se susreli sa univerzalnom nastavnom metodom u vidu Escape Classroom-a?
Ukoliko želite da se o vašim časovima priča, da se učenici zaista interesuju za gradivo i da uživaju u učenju, požurite, upišite se na ovaj seminar i naučite kako da koristite ovu metodu u praksi!

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Naučićete kako da kreirate sopstveni “Escape Classroom” koristeći veb alate “Learning Apps”, “Google Forms” i “Bitmoji”, objedinjujući ih u alatu “Thinglink”. Jednom kreiran nastavni materijal možete koristiti bezbroj puta, uz mogućnost preuređivanja i prilagođavanja sadržaja u bilo kom trenutku. Pomoći ćete svojim učenicima da nauče sadržaje kroz igru, učinićete vašu nastavu nezaboravnom i nezamenljivom. Usput ćete naučiti još par stvari o gejmifikaciji, pročitaćete kako su kolege rešile problem opšte nezainteresovanosti učenika za “suvoparnu” materiju, videćete kako izgleda digitalni “Escape Classroom” (moći ćete i da ga odigrate i pokušate i sami da pobegnete), naučićete nešto više o samom konceptu soba za bekstvo i saznaćete koji su pedagoški efekti ovakvog pristupa nastavi.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, svejedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne mora da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira i sl.). Za kreiranje virtuelnog avatara (Bitmojija), neophodno je i da imate pametni telefon, mada možete završiti seminar i bez kreiranja istog ukoliko ispunite 70% i više na celom seminaru, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pretraživanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je neophodno za početak, a sve ostale programe koje ćete koristiti na seminaru su više ili manje poznati, jer su ti programi deo MS Office paketa (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint).

Nije neophodno da imate neko veliko predznanje, ali da biste što brže i lakše realizovali zadatke, potrebno je da niste apsolutno neupućeni u svet računara. Seminar nije preterano tehnički zahtevan, tu su i pojašnjenja na seminaru koja će pomoći da pojedine začkoljice prevaziđete. Sigurni smo da i početnici mogu da nauče sve što je na ovom seminaru.

Nijedan alat ne zahteva programiranje kao takvo. Većina prosvetnih radnika se već susrela sa ovim veb alatima, a i ukoliko ne spadate u tu većinu, video-tutorijali, kao i drugi sadržaji su tu da vam što bolje približe svaki segment veb alata koji se koriste na ovom seminaru. Izuzetno su laki za kreiranje i dalju upotrebu.

Pronađite još OKC seminara